www.iiiWe.com » آشنایی با نرم افزار سازه نگار

 صفحه شخصی وحید طهرائی   
 
نام و نام خانوادگی: وحید طهرائی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  آزاد
شماره نظام مهندسی:  10-3-0-61266
تاریخ عضویت:  1390/07/24
 روزنوشت ها    
 

 آشنایی با نرم افزار سازه نگار بخش عمران

10

سازه نگار
  

اتصالات تیر به ستون:

در بخش اتصالات تیر به ستون تغییرات اساسی صورت پذیرفته است. برای اولین بار در ایران اولین نرم‌افزاری که توانایی نمایش اتصالات طراحی شده در محیط گرافیکی را به صورت کاملا هوشمند در اختیار کاربر قرار می‌دهد، در این نسخه از نرم‌افزار‌ سازه‌نگار پیاده‌سازی گردیده است.

نمایش اتصالات بصورت هوشمند در محیط سه‌بعدی سازه

بطور مثال با فرض استفاده از پروفیلIPE270 درپروژه‌ای با قاب خمشی متوسط، ابتدا نرم‌افزار سازه‌نگار بر اساس آخرین ویرایش مبحث ده و بر اساس مفصل پلاستیک و طول‌های متفاوت پروفیل IPE270 که در پروژه به کار رفته است بیشینه نیروی ممان و برش اتصال را محاسبه نموده و پس از طراحی اتصال فوق،جزئیات اتصال طراحی شده به کلیه پروفیل‌های IPE270 که در نقاط مختلف پروژه استفادهشده‌اند اختصاص داده می‌شود. در این نسخه از نرم‌افزار سازه‌نگار امکان دیدن جزئیاتاتصال در محیط گرافیکی سه‌بعدی میسر گشته و بصورت هوشمند اتصال اختصاص یافته به هرگره،چنانچه هم از لحاظ محاسباتی و هماز لحاظ هندسی بدون اشکال باشد، رنگ اتصال سبز خواهد بود و در صورتی که از نظرمحاسباتی بدون اشکال بوده ولی از نظر هندسی دارای ایراد باشد، رنگ اتصال زرد وچنانچه هم از نظر محاسباتی و هم از نظر هندسی اتصال فوق دارای اشکال باشد رنگ اتصال قرمز خواهد بود.

 

نمای نزدیک از نمایش هوشمند اتصالات در محیط سه‌بعدی سازه پنجره طراحی اتصالات

 

 

اتصالات صفحه‌ستون :

ازامکانات جدیدی که در این نسخه از نرم‌افزار به قابلیت‌های نرم‌افزار سازه‌نگاراضافه گردیده طراحی اتصالات صفحه‌ ستون می‌باشد. در طراحی صفحه‌ستون با استفاده ازنتایج تحلیلیETABSوSAP2000وامکانات پیشرفته تیپ‌بندی، در محیطی گرافیکی، طراحی صفحه‌ستون‌ها انجاممی‌پذیرد.

پنجره طراحی صفحه‌ستون

از نکات بسیار با اهمیت در قسمت طراحی صفحه‌ستونمحاسبه مقدار تنش زیر صفحه‌ستون است که برای بدست آوردن آن، از روش تقریبی که معمولاست استفاده نگردیده وشرکت رایان‌سـازه با افتخار اعلام می‌نماید تیم پژوهشیشرکت با استفاده از روابط پیچیده ریاضی، به تکنیک محاسبه تنش زیر صفحه‌ستون بصورت دقیق دست یافته و در این نسخه از نرم‌افزار سازه‌نگار پیاده‌سازی گردیدهاست.

مقایسه تنش زیر صفحه‌ستون که توسط سازه‌نگار محاسبه شده است با سایر نرم‌افزارها :
از نکات بسیار با اهمیت در قسمت طراحی صفحه‌ستون محاسبه مقدار تنش زیر صفحه‌ستون است که برای بدست آوردن آن، از روش تقریبی که معمول است استفاده نگردیده و شرکت رایان‌سـازه با افتخار اعلام می‌نماید تیم پژوهشی شرکت با استفاده از روابط پیچیده ریاضی، به تکنیک محاسبه تنش زیر صفحه‌ستون بصورت دقیق دست یافته و در این نسخه از نرم‌افزار سازه‌نگار پیاده‌سازی گردیده است.

مقایسه تنش زیر صفحه‌ستون که توسط سازه‌نگار محاسبه شده است با سایر نرم‌افزارها : تنش زیر صفحه‌ستون در خمش دو طرفه که توسط سازه‌نگار محاسبه گردیده است با یک نرم‌افزار ایرانی و یک نرم‌افزار آمریکایی مقایسه و نتایج به شرح زیر بدست آمد :

برای نیروی فشاری 330 تن و ممان‌های 30و 20 تن متر و صفحه به ابعاد 100سانتیمتر در 100 سانتیمتر ، تنش حداکثر هم در سازه‌نگار و هم در نرم‌افزاری که همراه کتاب "طراحی سازه‌های فولادی" جلد اول چاپ دهم نویسندگان آقای دکتر ازهری و آقای دکتر میرقادری ارائه شده ، مقدار 63 کیلوگرم بر سانتیمترمربع بدست می‌آید و از طرفی دیگر این مقایسه با نرم‌افزار RISABase انجام و این برنامه مقدار تنش حداکثر را 62 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بدست می‌آورد.

 
نتیجه محاسبه تنش زیر صفحه ستون توسط نرم‌افزار سازه‌نگاردر نرم‌افزار همراه کتاب اتصالات، برای ممان و تنش مجاز مشخص نیروی محوری متناظر با تنش مجاز فشاری بتن، محاسبه می‌گردد.  

 

نتیجه تنش زیر صفحه که توسط نرمافزار RISA Base محاسبه شده

بااتوجه به قدرت و توانایی الگوریتم محاسباتی این بخش از نرم‌افزار سازه‌نگار، موقعیت قرارگیری بولت‌ها و تعداد و نحوه آرایش آنها هیچگونه محدودیتی نداشته و اثر هر بولت در هر موقعیتی که قرار داشته باشد در نظر گرفته می‌شود.

امکان تعریف بولت‌ها در هر موقعیت

تعداد و نحوه چیدمان سخت‌کننده‌ها دارای محدودیت نبوده و حتی اگر سخت‌کننده‌ای با یکی از بولت‌ها تلاقی داشته باشد در نمای گرافیکی،رنگ سخت‌کننده تغییرکرده و طراح را از اشکال پیش‌آمده آگاه می‌نماید.

نحوه چیدمان سخت‌کننده‌ها

در دفترچه محاسبات شرح کاملی از روند طراحی صفحه‌ستون ارائه گردیده است.

نمونه دفترچه محاسبات در بخش طراحی صفحه‌ستون‌ها
کنترل سازه:

در بخش کنترل سازه، کنترل شاخص پایداری و کنترل نامنظمی در پلان و کنترل فاصله مرکز جرم با مرکز سختی به بخش کنترلی نرم‌افزار سازه‌نگار اضافه گردیده است.

کنترل شاخص پایداری:

این کنترل از آنجایی دارای اهمیت است که، مطابق بند 6-7-3-3 در صورتی که میزان شاخص پایداری تمام طبقات کمتر از 10% باشد، می‌توان از اثر P-∆ صرف‌نطر نمود - که این مورد نیز گامی در جهت بهینه‌سازی سازه‌ها خواهد بود - در غیر این صورت باید اثرات آن در تحلیل سازه در نظر گرفته شود.

نمونه گزارش محاسبات θ (شاخص پایداری)
کنترل جابجایی نسبی طبقات:

از طرفی دیگر بنا بر بند 6-7-3-2-4، در نظر گرفتناثرات P-∆ برای محاسبه جابجایی نسبی طبقات الزامی است، به همین دلیل در صورتیکه درمدل‌سازی اثرات P-∆ در نظر گرفته نشده باشد باید میزان جابجایی نسبی طبقات توسطضریب ارائه شده در بند 6-7-3-3-3 اصلاح گردد، همانطور که در فرمول 6-7-22 آیین‌نامهمبحث شش آمده است، این ضریب از مقدار شاخص پایداری که توسط این نرم‌افزار محاسبهمی‌گردد بدست می‌آید

نمونه گزارش جابجایی نسبی طبقات

 

کنترل فاصله مرکز جرم با مرکز سختی سازه:

مطابق بند 6-7-1-8-1 می‌بایست فاصله مرکز جرم از مرکز سختی سازه کمتر از 20% بعد ساختمان باشد وگرنه ساختمان جزو سازه‌های نامنظم محسوب می‌گردد. این قسمت از نرم‌افزار سازه‌نگار نامنظمی فوق را بررسی نموده و گزارش ارائه می‌نماید.

نمونه گزارش فاصله مرکز جرم از مرکز سختی سازه

 

بخش نقشه‌کشی :

در بخش نقشه‌کشی علاوه بر ویرایش‌های انجام یافته، پلان قرارگیری صفحه‌ستون و نقشه شاپ جزئیات اتصالات تیر به ستون، اتصالات مهاربند و صفحه‌ستون به همراه لیستوفر آنها در اختیار کابر قرار می‌گیرد.

 

نمونه نقشه پلان صفحه ستون

 

نمونه نقشه شاپ ورق‌های اتصال مهاربند

 

نمونه نقشه شاپ اتصالات صفحه‌ستون

 

نمونه نقشه شاپ اتصالات به همراه لیستوفر مربوطه

 

 

 

برای اطلاع بیشتر می توانید از سایت گروه مهندسین کارشناسی بازدید نمایید.
 

WWW.Karshena30.com

چهارشنبه 4 بهمن 1391 ساعت 11:46  
 نظرات    
 
کیوان احمدی 19:16 چهارشنبه 4 بهمن 1391
1
 کیوان احمدی
درود بر مهندس عزیز
دو تا سوال داشتم
1- آیا این نرم افزار کنترل های لازم بر اساس آئین نامه های ایران را روی اعضا اصلی ( تیر ستون بادبند )انجام می دهد؟
2- آیا برای اعضا اصلی دفترچه محاسبات ارائه می شود ؟
اگر پاسخ سوالات فوق مثبت است لطفاً یک نمونه را به اشتراک بگذارید و سپاس گذارم
بدرود
مصطفی حاجاتی 19:49 پنجشنبه 5 بهمن 1391
0
 مصطفی حاجاتی
سلام خدمت آقای مهندس طهرانی
هرچند این نرم افزار از خیلی جهات که شما هم به برخی از آنها اشاره فرمودید در نوع خود بی نظیر و بسیار کار آمدومستحق تحسین بسیار میباشد ولی همچنان منتظر تکمیل برخی از نیازهای طراحی مثل طراحی وترسیم مقاطع غیر منشوری مقاطع پیچ و مهره ای و برخی از نیاز های دیگر که همگی به شرکت تولید کننده اعلام گردیده هستیم بازهم ازشما و تولید کننده گان این نرم افزار تشکر صمیمانه و آرزوی موفقیت روز افزون دارم
مائده علیشاهی 10:42 شنبه 7 بهمن 1391
0
 مائده علیشاهی
بسیار ممنون بابت معرفی این نرم افزار
م افتخاری 15:25 شنبه 7 بهمن 1391
0
 م افتخاری
سپاس از ارسال اطلاعات
مهدی غفرانی 12:42 یکشنبه 22 بهمن 1391
0
 مهدی غفرانی
ممنونم